Vendéglátó helyek

Aranykagyló Vendéglő

H-8258 Badacsonytomaj, Béke u. 17.
Tel.: 00 36 87/571-080
Tel./fax: 00 36 87/571-081
http://www.balaton.hu/aranykagylo

E-mail: aranykagylo@freemail.hu

A hangulatos Aranykagyló vendéglő Badacsonytomajon a Béke utcában található. A vendéglő családias légkörrel, szívélyes fogadtatással várja vendégeit.

 

Vendéglőn ízlésesen berendezett, 130 fő befogadására alkalmas. Ezen belül 90 fős külön terem és nyári időszakban 80 fős terasz áll vendégeink rendelkezésére, amelyek alkalmasak üzleti megbeszélések, oktatások, valamint esküvők, egyéb családi ünnepségek, baráti találkozók megrendezésére. A kitünő, házias ételekkel, pizzával, a hazai és nemzetközi konyha mesterműveit varázsoljuk vendégeink elé.

Reméljük örömét leli konyhánk magyaros ízeiben, és a vidék jellemző boraiban!

 

 


Borbarátok Vendéglő

BORHÁZ, VENDÉGLŐ, PANZIÓ

H-8258 Badacsonytomaj, Római út 78.

Tel/Fax: 06-87/ 471-597

Tel: 06-87/ 471-000

e-mail: borbaratok@t-online.hu

www.borbaratok.hu

 

 

A Borbarátok Vendéglő 1989. májusában köszöntötte első vendégeit. Az akkoriban pár asztalos pincevendéglő visszatérő vendégeinek növekvő száma miatt évről évre bővült. Jelenleg három szinten (galéria, földszint, pince-helyiség) várjuk a magyaros konyha, hal- és vadétkek kedvelőit. Bort szerető vendégeink "Fata" családi pincészetünk folyóborait kóstolhatják, köztük specialitásunkat, az "Ürmöst". Jó időben kerthelységünk nádfedeles asztalaihoz invitáljuk a romantikus vacsorára, bőséges lakomára, kellemes kikapcsolódásra vágyókat, egyszóval mindenkit.

Nyáron esti programok, gyermek-animáció, vitorlástúrák. Egész évben kirándulások, borkóstolók, bortúrák, rendezvények, családi összejövetelek.

A Borbarátok Panzióban fürdőszobás, tv-s szobákba várjuk vendégeinket. További szolgáltatásaink:  ingyenes parkolóhely, saját játszótér, kulturális programok.


Hotel Neptun

A Hotel Neptun kertjében árnyékot adó hársfák alatt megpihenhetnek a hegyre menet vagy jövet. Megkóstolhatják a Balaton és Badacsony ételeit, borait. A kastélynak is beillő épületben frissen felújított panzió és turistaszobákban kínálunk kedvező áron szállást. Vendégeinknek számos programot szervezünk: gyakran teszünk közös túrát Badacsony legjobb pincéit érintve a hegy derekán, vagy vitorlázunk a Balatonon borozgatás közben. Míg a felnőttek a pincében mulatnak, nyáron a gyerekeknek saját játszóterünkön vidám foglalkozást szervezünk. A Borbarátok színpadán pedig minden este ingyenes programok szórakoztatják házaink vendégeit. A szálló szobáiban már a századforduló elején megpihentek Badacsony látogatói. Reméljük, hogy az újjávarázsolt falak között napjaink kényelme mellett Önt is megérinti a múlt romantikája.

 


Szegedy Róza  Ház

A költő Kisfaludy Sándor és felesége, Szegedy Róza Badacsonyban egy szüreten ismerkedtek meg egymással. Nyári lakjaik egymástól pár lépésnyire állnak a hegy oldalában, páratlan panorámával a Balatonra. Szegedy Róza emeletes kúriája a barokk népi építészet egyik legszebb épülete. A vincellérházban berendezett hűs borozónkban megpihenhet és kiváló borok közül  válogathat. Borkóstolóinkat a ház pincéjében rendezzük, bemutatva a Szegedy Róza kedvenc receptje alapján készült ürmös bort is.

 

 

 

 

 

 

 


Kisfaludy Ház Étterem

Kisfaludy Ház Étterem
H-8261 Badacsony,

Szegedy Róza u. 87
Tel: +36-87/431-016

Fax: +36-87/431-054
E-mail: biro-manyai@axelero.hu


A Balaton gyöngyszeme!

Műemlékház, terasz felejthetetlen panorámával, nosztalgia zene. Parkolás az étterem mellett személygépkocsival és mikrobuszokkal.


Muskátli Vendéglő és Cukrászda

A családi kisvendéglő és cukrászda Badacsonytomajon, a Balaton utca 2. szám alatt ,a kéttornyú bazalttemplom szomszédságában, a főközlekedési út mellett található. A gépjárművek részére saját parkoló biztosított.

Vendéglő vállalja, szakmai és turistacsoportok megismertetését a helyi turisztikai értékekkel, étel és ital specialitásaival, szakmai vezetés mellett.

A cukrászati termékeinket és borainkat, saját magunk készítjük. Borainkat a hagyományok tiszteletével, a mai kor ízlésének megfelelően állítjuk elő.

Minden palackba őseink tapasztalata, a természet adta titokzatos zamatok, és a kemény munka gyümölcse kerül. Kóstolási és vásárlási lehetőség a vendéglőben.

Megkóstolásra ajánlott ételeink:

  • tökös-mákos rétes
  • pogácsa (töpörtyűs, kolbászos, káposztás) o kecskesajt csókálló fokhagymával
  • vörösborban főtt házi füstölt kolbász, házi reszelt tormával, tönkölybúza kenyerével
  • füstölt marhanyelv kék sajttal, almával
  • roston sült libamáj, almapálinkával locsolgatva, áfonyával

Bemutatásra ajánlott saját termelésű borfajtáink:

  • Balatoni Juhfark-Szürkebarát Cuvee o Badacsonyi Olasz rizling
  • Badacsonyi Szürkebarát
  • Badacsonyi Szürkebarát (pink)
  • Luca-bora (minden év december 13-ára szüretelt Olasz rizling szőlőből készült bor)

Az itt felsorolt néhány különlegességet házakhoz kiszállítva vagy helyben a vendéglő keretein belül, zenével kiegészítve (igény esetén) ajánljuk kedves Vendégeinknek, egész évben.

8258 Badacsonytomaj, Balaton u. 2.
Telefon: +36(87)471-167


Rózsakő Borpince Étterem

A badacsonyi hegyen, a bazaltorgonák alatt egy hangulatos borpincében és egy szőlőtőkékkel övezett romantikus kerthelyiségben várjuk kedves vendégeinket, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Balatonra.

A borpincétől nem messze található az a Rózsakő nevezetű sziklaképződmény, amelyről a borpince nevét kapta és amelyről a néphit azt tartja, hogy ha egy fiatal pár ráül, háttal a Balatonnak, még abban az évben összeházasodnak és hosszú, boldog házasság vár rájuk.

A borpincében különféle badacsonyi borokat, borkülönlegességeket, magyaros hideg és meleg ételeket kínálunk. Az utánozhatatlan ízű balatoni halászlé és a nagymama konyháját idéző gulyásleves mellett többféle helyi specialitást is megkóstolhatnak. A gyermekek szórakozását játszótér szolgálja.

8261 Badacsony, Szegedy Róza u. 50
Tel./fax: (36-87) 431-015
(36-26) 347-104
Tel.: (06-30) 217-8290
(06-30) 9542-518


VÍG BACCHUS FOGADÓ ÉTTEREM – BORBARLANG VINOTÉKA

8261 Badacsony, Kossuth L. u. 1.
Tel.: 87/531-031
Fax: 87/531-030
E-mail: noel@axelero.hu

Étterem: helyi specialitások * hagyományos magyar konyha házias ízekkel * a nemzetközi szakácsművészet remekei * vegetáriánus és diétás ételek * gyerekmenü * salátabár

Pinceborozó: badacsonyi borosgazdák kimért borai * palackozott borok Badacsonyból és Magyarország híresebb borvidékeirõl * borkóstolók * hidegtálak

Söröző: csapolt Bitburger és Ászok sör * hazai és külföldi fehér, világos és barna üveges sörök * sörkorcsolyák

Kerthelyiség: hangulatos, romantikus környezet * különálló nádfedeles házikók

Terasz: páratlan panoráma a Balatonra és a Badacsony hegy bazaltorgonáira * "kávé-délután"

Különleges környezet, remek borok, nagyszerű ételek.
Kalandozzunk együtt a bor és a gasztronómia világában


Imre Borpince

 

Családunk a negyedik nemzedék óta foglalkozik a badacsonyi hegyoldalban szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Borainkat a badacsonyi hagyományoknak megfelelően ászkolási technológiával készítjük. Pincészetünkben a gondos munka eredményeként Olaszrizling, Kéknyelű, Szürkebarát, Ottonel Muskotály és Cabarnet Sauvignon borok értékesítése és palackozása folyik. Borospincénk-présházunk egyben vendéglátó egység is, amely a badacsonyi hegyre felvezető turistaút mellett könnyen megtalálható.

Ajánlatunk:

Pincelátogatás borkóstolással hangulatos boltíves pincerendszerünkben hordós és palackos borokból. Boraink mellé borkorcsolyát, zsíros kenyeret biztosítunk.

Kellemes borozgatás a szőlőlugasok árnyékában, festői kilátással a Balatonra.

Vásárlási lehetőség hordós és palackos borainkból.

 

 

 

 

 

 

Imre Weinkeller

Unsere Familie befaßt sich seit vier Generationen mit dem Weinbau und der Weinherstellung an den Hängen des Badacsony. Unsere Weine werden traditionsgemäß mit einer Lagerungstechnologie hergestellt. In der Kellerei werden als Ergebnis der sorgfältigen Arbeit die Weinsorten Welschriesling, Grauer Mönch und Muskat Ottonel verkauft und abgefüllt. Unser Weinkeller und Presßhaus ist gleichzeitig auch Gaststätte, die leicht neben derm auf den Badacsony führenden Touristenpfad zu finden ist.

Unser Angebot:

Kellerbesuch mit Weinverkostung von Faß- und Flaschenweinen in unserem romantischen Kellergewölbe. Zum Wein werden Appetitshappen und Fettbrote gegeben.

Angenehmes Weintrinken im Schatten der Rebstöcke mit malerischer Aussicht auf den Balaton.

Kaufmöglickeit von Faß- und Flaschenweinen.

Imre Wine Cellar

For four generations our family has been engaged in grape growing and wine production on the Badacsony hillside. We produce our wines in keeping with Badacsony traditional wooden barrel maturing technologies. As a result of caring work our cellar sells and bottles Olaszrizling, Szürkebarát and Ottonel Muskotály wines. Our wine cellar and press-house is at the same time a catering unit which can be found easily since it is adjacent to the tourist trail leading to the Badacsony Mountain.

Our recommendations:

Visit to the cellar with wine tasting from barrelled and bottled wines in our vaulted cellarsystem with a special atmosphere. To accompany our wines we serve a snack, and lard bread.

Pleasant wine sipping in the shade of the vineyard with a scenic view of the Balaton.

An opportunity to buy some of our barrelled and bottled wines.


Sörpatika Söröző Vendégház

H-8258 Badacsonytomaj, Hősök tere 1.
Tel.: +36-87/472-990, +36-20/929-4026
Web: http://www.restaurantguide.hu/sorpatika
Helyfoglalás: +36-20/929-4026

Badacsonytomajon a Balatontól 200 m-re légkondicionált, füstelszívós egységünkben 50 féle sör, 60 féle koktél, 10 féle kávé mellett Totó-Lottó, Tipp-Mix online rendszer, nyerőgépek, darts és csocsóval várjuk kedves vendégeinket. Szállást 10 fő részére tudunk biztosítani. Helyfoglalás: +36-20/929-4026 (2x2 ágyas, 2x3 ágyas)
Szeretettel várjuk vendégeinket egész évben, minden nap 8-24 óráig.

 

 


Szent Orbán Borház és Étterem

8261 Badacsony, Szegedy Róza u. 22.
Tel./Fax: +36-87/431-382
E-mail: storban@axelero.hu
Nyitvatartás: egész évben, hétfőtől vasárnapig: 12-22 óráig.

A Szent Orbán Pince
100 hektár családi tulajdonú szőlőterületen gazdálkodik a több ezer éves múltra visszatekintő badacsonyi borvidéken. Az innen származó borok már a rómaiak idejében is a "Vinea Pannoniae Nobilis Districtus" tájmegjelöléssel kerültek a császári udvarba. A pannon éghajlat, a Balaton közelsége, a jellegzetes bazalttalaj valamint a szigorú terméskorlátozás egyediséget és eleganciát kölcsönöz borainknak.

A Szent Orbán Borház és Étterem
Badacsony egyik festői szépségű dűlőjének szívében áll. A szőlőtábláktól övezett kerthelyiségben és a hangulatos étteremben a Szent Orbán Pince, valamint neves hazai termelők borainak stílusához illő különleges ételeket kínálunk. Az éhes és szomjas vándorok, a borbarátok és az ínyencek nálunk megtapasztalhatják a jó badacsonyi bor, étel és táj harmóniáját.


Sipos Bor-Ház

H-8257 Badacsonyőrs, Szőlő u. 13.
Tel./fax: 00 36 87/471-153
Mobil: 00 36 30/9592-744
E-mail: sipostihamer@ax.hu

A Balaton partján Magyarország híres történelmi borvidékén a Badacsony ősi, vulkánikus hegyének déli oldalán található a zamatos, testes borokat termő, családi hagyományokon alapuló Sipos Szőlészet és Borászat.

A borház területén található a 300 m2 alapterületű pincészet és borozó és a hozzá tartozó palackozó, valamint a vendégek pihenését biztosító apartmanok. A borház szolgáltatási: borforgalmazás, borturizmus szervezése, vendéglátás.
Apartmanjainkban kényelmes, nyugodt kikapcsolódást tudunk biztosítani az idelátogatóknak, teraszainkról festői panoráma nyílik a Balatonra.


Katica Vendéglő

Badacsony központjában a hajóállomástól és a vasútállomástól 300 méterre a magyar konyha jó ízeivel, bőséges adagokkal, családias környezetben sok szeretettel várjuk Önöket! A 70 fős étteremben és a hozzá tartozó 70 fős kerthelyiségben nyugodt körülmények között válogathat étlapunkról!

Az étteremhez 2db 2 ágyas és 1 db 3 ágyas fürdőszobás, televízióval, hűtőszekrénnyel felszerelt vendégszoba tartozik.

Üdülési Csekk elfogadó hely!

Nyitva tartás: áprilistól októberig, naponta 9-23 óráig.

Im Restaurant „ Katica” erwarten wir unsere lieben Gäste im Ortzentrum von Badacsony. Die köstlichen Speisen der ungarischen Küche bieten wir in einer familiären Umgebung an. Mit den Portionen werden Sie zufrieden sein! Die Ladefehigkeit des Restaurants ist 70 Personen.

In dem Garten können auch 70 Leute zusamenn sitzen.

Zwei Zweibettzimmer und ein Dreibettzimmer ( mit Bad, Fernseher, Kühlschrank) gehören zu dem Restaurant.

Öffnungszeit: Jeden Tag von April bis Oktober  ab 9 bis 23 Uhr.


Minőségi Borozó

Magyaros ételek, Pizza.

Specialitások: vadételek, hagyományos magyar ételek.

Badacsonyi családi pincészetek borai

Csoportos és diák kedvezmény.

Kerthelyiség

Nyitva tartás: 9-24

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!