Rendőrségi hírek - Szíriában szolgáló amerikai katonának adta ki magát

Szíriában szolgáló amerikai katonának adta ki magát

 

A veszprémi sértett több mint félmillió forintot utalt át.

 

Ismerősnek jelölt be egy középkorú veszprémi férfit egy Jessica Jones nevű nő, aki Szíriában szolgáló amerikai katonának mondta magát. Pár napos, fordítóval végzett beszélgetés után a nő szerelmet vallott. Ezután felgyorsultak az események, és felmerült, hogy összeköltöznek. A nő ajándék ruhákkal, laptoppal, na és persze egy aranyrúddal, valamint 50 ezer dollárral is szerette volna meglepni „szerelmét”.

 

A férfi nem kételkedett ebben, és hitt azoknak a képeknek, videóknak, amelyeken a nő bemutatta, mikor és mit vesz kedvesének. Nagyon gyorsan megérkeztek azok az üzenetek is, amikben felsorolta, mennyit kell utalni a vámra és a csomagátvételre. A férfi át is utalt több mint 500 ezer forintot. Azonban a csomagátvizsgálás elkerülésére már nem akart pénzt adni, közel 2 millió forintot, így egy kisebb veszekedés után a kapcsolat megszakadt.

 

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai:

 

Az internet számtalan előnye mellett veszélyeket is a rejt. A bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert.

 

Mindig legyen óvatos, ha idegenekkel kerül kapcsolatba, még abban az esetben is, ha elnyerik a szimpátiáját! Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjon vagy utaljon át!

 

Mit tehet, ha áldozattá vált?

  • Azonnal szakítson meg minden kapcsolatot!
  • Ha tudja, mentse el a beszélgetések tartalmát!
  • Tegyen feljelentést a rendőrségen!
  • Ha megadta a banki adatait, azonnal értesítse a bankot!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat talál a https://kiberpajzs.hu/ oldalán.

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!