Rendőrségi felhívás - Adathalász oldalon adta meg banki jelszavait

Adathalász oldalon adta meg banki jelszavait

 

A sértett a lánya által hirdetett trambulint akarta eladni az interneten.

 

Egy Balaton környéki kistelepülésen élő idős úr üzenetet kapott egy külföldi profilú személytől, hogy megvenné a lánya által a közösségi oldal piacterén hirdetett trambulint. Azt írta, hogy csomagküldő szolgálattal szeretné elszállíttatni, amit majd ő megrendel, és ehhez elkérte a lánya email címét és a telefonszámát. Ezután messengeren keresztül küldött egy linket, melyben el kell fogadnia az utalást, amit küldött, mivel ő nem tudott belépni a netbankjába.

 

A sértett minden gyanakvás nélkül rákattintott a linkre, ami egy adathalász oldalra vitte át, ahol ki kellett választania bankját, és megadni a netbankos jelszavakat. Reggel észlelte, hogy bankszámlájáról két külföldi embernek mintegy 3,5 millió forintot utaltak át.

 

Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkre, főleg nem internetes vásárlás kapcsán kapott e-mailekben lévőkre! Ahhoz, hogy a vevő fizessen vagy a szállítás miatt Önnek soha nem kell megadnia netbankos adatait, sem pedig belépni abba!

 

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!