Meghívó - Természeti, épített és kulturális örökségünk kitettsége a klímaváltozás hatásainak, és felkészülés azok megóvására

Tisztelt Partnerünk!

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. részt vesz a STRENCH közép-európai projekt megvalósításában, amely 2022. február végén zárul. A nemzetközi projekt keretében egy rendezvényt tervezünk megvalósítani 2022. február 22-én „Természeti, épített és kulturális örökségünk kitettsége a klímaváltozás hatásainak, és felkészülés azok megóvására” címmel, hibrid formában (személyes részvétellel és online formában), személyes részvételes esetén védettségi igazolvány felmutatása mellett az aktuális szabályozásoknak megfelelően siófoki helyszínen, azonban ha a kormányzati intézkedések ezt nem teszik lehetővé, akkor online formában szeretnénk lebonyolítani a zoom webinar szoftver alkalmazásával.

Az éghajlatváltozásnak a természeti és kulturális örökségre gyakorolt nemzetközileg elismert hatása ellenére, annak védelméről és megóvásáról még nem kellően és megfelelően foglalkoznak a nemzetközi szakpolitikák. A nemzetközi projekt célja: a kulturális örökség és erőforrások fenntartható használatának javítása, az éghajlatváltozással összefüggő szélsőséges/rendkívüli események hatása miatt veszélyeztetett természeti és kulturális örökség megőrzése és kezelése a politikai döntéshozók, a közigazgatási szervek, a magánszektor és társadalmi szereplők együttműködése és koordinációs fellépése révén.

A rendezvényünk célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a világörökségi helyszínek klímaváltozás hatásaival kapcsolatos kitettségéről, a magyarországi örökségvédelem helyzetéről és kihívásairól különös tekintettel a természeti jelenségekre, a Balatoni tájtörténeti fejlődésről, építészettörténeti fejlődésről, valamint az önkormányzati lehetőségekről, eszközökről az épített és táji örökségek megőrzésére, alakítására vonatkozóan, továbbá a STRENCH projekt aktualitásáról.

A rendezvény címe: Természeti, épített és kulturális örökségünk kitettsége a klímaváltozás hatásainak, és felkészülés azok megóvására

A rendezvény időpontja: 2022. február 22.

A személyes részvételű rendezvény helyszíne: Hotel Yacht ****Wellness & Business Siófok, Nautica 1+2 terem, Siófok, Vitorlás u. 14.

A rendezvény tervezett programját és a jelentkezési lapot a levél melléklete tartalmazza.

Ezúton szeretnénk meghívni tisztelt Asszonyt / Urat a rendezvényre, hogy személyesen vagy a témában jártas munkatársa delegálásával vegyen részt. A rendezvényre szeretettel várjuk!

Kérjük, hogy részvételi szándékát a levél mellékleteként küldött jelentkezési lapon jelezze legkésőbb 2022. február 18-án délután 12.00 óráig.

Együttműködését előre is köszönjük!

Siófok, 2022. 02.01.

Tisztelettel:
Dr. Molnár Gábor s.k.
ügyvezető igazgató


PROGRAMOK --->>>

JELETKEZÉSI LAP --->>>

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!