Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Badacsonytomajon

Badacsonytomaj város önkormányzata

 

TÁJÉKOZTatÓ közlemény

TáMogatást nyert badacsonytomaj város önkormányzatának a TOP-3.2.1-16 azonosító számú konstrukcióra benyújtott pályázata

 

Támogatást nyert Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” (TOP-3.2.1-16) című pályázati felhívás keretében megvalósuló „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Badacsonytomajon” című, TOP-3.2.1-16-VE1-2017-00005 azonosító számú pályázata.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Projektünk célja a TOP-3.2.1-16 felhívásban meghatározott önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, amelyen belül alcélként jelenik meg: - az önkormányzat tulajdonában lévő épületek olyan energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálják; - a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata, mivel az elmarad az EU átlagtól, ezért célunk a projekt keretein belül a megújuló energiaforrások elérhetőbbé tétele, használatának ösztönzése, népszerűsítése.

A projekt tartalma:

1. Badacsonytomaj, Római út 69. szám alatt található épület: Az épület energia felhasználásának optimalizálása, a tetőfedés átalakítása, felújítás a célja. Az energetikai burok mentén, teljes körű külső, költségoptimalizált szintű hőszigetelés készül, a szerkezetek szükséges mértékű megbontásával, átalakításával. A homlokzati hőszigetelés előkészítéseként a rossz állapotú vakolatok és burkolatok javítása szükséges. A meglévő acél homlokzati nyílászárók korszerű, műanyag szerkezetekre lesznek cserélve. A homlokzat EPS hőszigetelést kap, műgyanta kötőanyagú nemes-vakolattal. A lapostetőn kőzetgyapot hőszigetelés készül, PVC vízszigeteléssel. A felülvilágító nincs hőszigetelve és beázik, ezért teljes cserére szorul. A mozgáskorlátozott rámpát ki kell építeni, a keleti fal mentén és mozgáskorlátozott WC kialakítása is szükséges. Az akadálymentesítés projektarányosan készül. Az épületre napelem rendszer is kerül kiépítésre (22 kW).

2. Badacsonytomaj, Kert u. 14. szám alatt található óvoda épületére napelem rendszer telepítése (15 kW).

 

A kedvezményezett neve: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

A projekt címe: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Badacsonytomajon”

A pályázat azonosító száma: TOP-3.2.1-16-VE1-2017-00005

A megítélt támogatás összege: 148.500.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. május 31.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!