meghívók

Nagyon sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt az alábbiakban felsorolt rendezvényeinkre!

Mindenkinek további szép napot kívánva,

Üdvözlettel: Deák Ferencné Andi

ÁPRILIS 29.

Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja

Ha elsajátítottad a lépéseket, 
elkezdheted megtölteni lélekkel."
(Philip Toshio Sudo)

1983 óta április 29. a tánc világnapja, mikor is a világ mindenféle táncát, legyen az akár egy ropogós csárdás, egy érzéki tangó, egy kecses keringő vagy egy egyszerű csűrdöngölős, megünneplik. Színes táncos rendezvényekben idén sem lesz hiány!

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye táncházba várja az érdeklődőket! Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit idei első táncházunkba 2016. április 29-én 19. 00 órától 21.00 óráig az Egry József Művelődési Házba!

A talpalávalót Boldizsár József és barátai biztosítják, a táncot Vastag Richárd tanítja!

ÁPRILIS 30.

Egry József a Balaton festője

Badacsony központjában, közel a Balaton parthoz, az Egry sétányon található Egry József festőnek és családjának egykor otthont adó villaépület, mely 1973 óta múzeumként fogadja a látogatókat. Egry a Balaton megszállottja volt, a Balaton festőjének is nevezik.  Számtalan nézőpontból, szinte minden napszakban megfestette a tó végtelen víztükrét, a balatoni párás fényeket, a kilátást Fonyód felé. Művészete magányos jelenség, senkivel sem rokonítható. Badacsonyi átalakított és kibővített műtermes lakóházában gazdag válogatást láthatunk fő műveiből, de jelzésszerűen egész életútjával megismerkedhetünk.

Sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt 2016. április 30-án szombaton 18.00 órakor az Egry József Emlékmúzeum megnyitása alkalmából. Egry József műveiből összeállított kiállítást megnyitja Dohnál Szonja művészettörténész, múzeológus.

Udvardi Erzsébet a fény festője

Udvardi Erzsébetben megvolt az alázat, képes volt rá és eléggé bátor is hozzá, hogy a színek közül a csillogó, felfénylő aranyat és az ezüstöt alkalmazza festményein. S ezzel az egyéni kifejezésmóddal, mondhatnánk, egyedülálló ma is a magyar festészetben. A művésznő évtizedek óta a szépség, az értékek megőrzésén munkálkodott. Oltárképei, templomi pannói, akvarelljei szerte az országban – a Balaton-mentétől a Nyírségig és Sümegig megtalálhatók, de közgyűjteményekben – az Esztergomi Prímási Palotában, a Keresztény Múzeumban, Veszprémben, Tihanyban, Budapesten… – is fellelhetők.

Sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt 2016. április 30-án szombaton 18.15 órakor Udvardi Erzsébet festőművész kiállításának megnyitása az Egry József Emlékmúzeumba. A kiállítást Földi István kerületi esperes, plébános nyitja meg.

Az Egry József Emlékmúzeum megnyitóján közreműködik a Castellum kamarazenekar.

MÁJUS 1.

Itt van május elseje…” Majális

Töltse családjával, barátaival és munkatársaival a majális hétvégét Badacsonyörsön!

A Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület és Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye Majálist szervez 2016. május 1-én  Badacsonyörsön, a Csigáskúti úti játszótéren, melyre nagy szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt! Várjuk baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését kispályás labdarúgó tornára, és főzésre. 10.00 és 16.00 óra között ingyenes légvár a gyerekeknek. Program: 10.00 Kispályás foci, 11.00 Családi ügyességi játékok, versenyek, 14.30 Amatőr művészeti csoportok fellépése, 15.30 Eredményhirdetés.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!


 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!