VADÁSZTÁRSASÁGI ÉRTESÍTŐ

VADÁSZTÁRSASÁGI ÉRTESÍTŐ

 

Értesítjük Ábrahámhegy, Badacsonytomaj és Salföld lakosait, hogy

 

2016. november 29. napján 8.00 és 13.00 óra között

 

a Káli-medence Vt. nagyvad terelővadászatot tart az Őrsi-hegy, Szilvádi-hegy térségében. A vadászat Salföldet csak kis mértékben a belterületeitől távoli erdős területeken érinti.

 

A vadászat célja a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó vadászható állatfajok (róka, őz, vaddisznó, gímszarvas, őz) vadászterületünk távolabbi részére való terelése és egyedszámuk elejtéssel való csökkentése.

 

A terelővadászat közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, így a lövések zajhatása, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. A vadászt biztonságos lefolytathatósága érdekében kérjük a vadászat idején az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban való tartózkodást lehetőleg ne tervezzenek!

 

Az érintett külterületek mezei útjai biztonsági okból 8.00 - 13.00 közt lezárásra kerülnek, a vadászterületen való mozgást korlátoznunk kell, idegenek a vadászattal érintett területen nem tartózkodhatnak. Amennyiben a vad várható mozgása műút forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásról is intézkedünk.

 

Kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségek miatt megértésüket!

 

A vadászaton a vadásztársaság által szervezett személyeken túl saját felelősségére részt vehet az a badacsonytomaji vagy ábrahámhegyi lakos, illetve ingatlantulajdonos is aki

- hajtókén aki 18. életévét betöltötte,

- vadászként a vadászat tárgyi és személyi feltételeivel rendelkezik.

 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és létszámban korlátozott!

 

Regisztrálni a vadászat előtt legkésőbb 10 nappal az

info@kali-vadaszat.hu emailcímre küldött

"vadászatra jelentkezés" tárgyú levéllel lehet.

 

A jelentkezés során meg kell adni a nevet, kort, lakóhelyet, telefonszámot, vadászoknál vadászjegyszámot és a használni kívánt  lőfegyver öbnagyságát is. Továbbá kérjük a jelentkezéshez megadni a vadászati tapasztalat mértékét is, vagy annak hiányát.

 

A vadásztársaság a jelentkezéseket visszaigazolja, a részvételi lehetőséget engedélyezi, vagy elutasíthatja. A vadászaton csak az elfogadott regisztrációval rendelkező személyek vehetnek részt!

 

További részletekről érdeklődni az info@kali-vadaszat.hu címen lehet.

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!