Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

Bűn és balesetmegelőzési tanácsok

Bűn- és balesetmegelőzési tanácsok
Mindenszentekre és Halottak napjára

Mindenszentek és Halottak napja közeledtével szinte az egész ország

megmozdul, sokan kelnek útra, hogy a temetőkben elhunyt rokonaik, ismerőseik, barátaik előtt leróják kegyeletüket. A megnövekvő forgalom azonban a különféle törvénysértések elkövetését idézheti elő. Ebben az időszakban sajnálatos módon minden évben megszaporodik a temetők környékén történő gépjárműlopások- és feltörések, zseblopások és temetői lopások száma.

Ezért is fordít kiemelt figyelmet a Tapolcai Rendőrkapitányság a közbiztonsági, bün — és balesetmegelőzési feladatok ellátására.

Fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire.

A következő tanácsokkal szeretnénk hozzájárulni, hogy az emlékezés időszakát ne árnyékolja be semmiféle jogsértés:

Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg a jármű ajtajainak és ablakainak zárt állapotáról, illetve a riasztó bekapcsolásáról!

Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak az arra kijelölt helyeken, az esti órákban pedig válasszanak olyan területet, ahol jó a közvilágítás, illetve a parkolóhely belátható és forgalmas!

Személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, sőt még a gépjármű okmányait se hagyják az autóban!

Kerékpárjaikat jól látható, forgalmas helyen, a megfelelő módon zárják le és rögzítsék!

Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik!

Értékeikre mindig ügyeljenek, a pénz-és irattárcát ne a táska vagy a kosár tetejére tegyék, ebben az esetben csak a belső zsebek kínálnak megfelelő védelmet! Tömegközlekedési eszközön, különösen fel-és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, táskájukat szorítsák testükhöz és azt mindig tartsák maguk előtt!

A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni (ugyanis, ha nem lehet azokat egyetlen mozdulattal leemelni, a tolvajok jobbnak látják továbbállni)!

Ebben az időszakban a közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel a járművezetőktől. Ezért kérjük a járművezetőket, hogy ne „megszokásból" közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, s ha tehetik, a híradásokból, valamint az internetes honlapok segítségével már az út megkezdése előtt tájékozódjanak a várható változásokról, s fokozottan figyeljenek a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára!

Az áldozattá válás és a balesetek megelőzése érdekében tehát kérjük fokozott
odafigyelésüket!

 

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!