Tisztelt Ingatlan-tulajdonosok!

Tisztelt Ingatlan-tulajdonosok!

 

A tavasz beköszöntével megsokasodtak az ingatlanokon, kertekben elvégzendő munkák. Mindannyiunk érdeke a rendezett, tiszta környezet, mely életünk nagyon fontos része. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelműket - a vonatkozó jogszabályokon túl - az alább felsorolt közösségi együttélési szabályok betartására.

 

  1. Avar és növényi eredetű hulladékok megsemmisítése Badacsonytomaj belterületein:

 

A legegyszerűbb, legjobb módja a komposztálás, mert a keletkezett humusz újrafelhasználható.

Égetni a hatályos 21/2013.(IV. 12.) önkormányzati rendeletben megfogalmazottak szerint, május 1. és szeptember 1. között TILOS. A fenti időponton túl is csak a biztonságot nem veszélyeztető módon 8.00- 18.00 között lehetséges.

 

  1. Az ingatlanok rendszeres karbantartása, művelése. Az ingatlanukon átvezető vízvezető árkok gaz, gyom és akadálymentesítése.

 

  1. Az ingatlan és a közterület közötti területek folyamatos rendbetartása. Az úttest szelvényébe lógó fák, bokrok, sövények rendszeres nyesése, esetenként az elburjánzott adventív fajok (ecetfa, gyalogakác stb.) terjeszkedésének meggátolása.

 

  1. Az ingatlan előtti járda, (járda hiányában 1 m széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöld sáv is van, az úttestig terjedő teljes terület) továbbá ha a járda és az út között kiépített vagy kiépítetlen terület van, annak gondozásáról, tisztántartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, a hó eltakarításáról és a síkosság mentesítésről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

 

  1. Szőlő- és növénytermeléssel kapcsolatos, magánszemélyek ház körüli igényeinek kielégítését szolgáló veszélyes mértékű zajjal járó tevékenység, hétfő szombat 06:00 óra és 21:00 óra között, vasárnap és ünnepnapokon 08.00 óra és 20.00 óra között engedélyezett. De a zajkibocsátó berendezés működtetése csak abban az esetben lehetséges, ha a zajkibocsátásuk nem haladja meg a mindenkor hatályos környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékeket.

 

Tartózkodni kell a mások pihenésének, nyugalmának zavarását keltő magatartástól!

 

A fent leírt közösségi együttélés szabályainak megszegői ellen a közterület- felügyelők helyszíni bírságot szabhatnak ki, ami ismétlődés esetén adózás szempontjából kedvezőtlenül hathat ki az ingatlan tulajdonosaira. Ha kérdése, problémája van e tárgykörben, kérjük, hívja a 06 87 571 270-es telefonszámot!

 

Tisztelt Ingatlan tulajdonosok!

 

Önkormányzatunk a tiszta és egészséges környezetünk érdekében kéri Önöket, ha ingatlanuk gondozása nem megoldható, akkor a fenti esetekben forduljanak bizalommal a Badacsonytomaj VN Kft (8258 Badacsonytomaj Fő út 14. tel: 0687 571 048.) felé, ahol térítés ellenében elvégzik a szükséges munkákat.

 

Képviselő-testületünk megalakulása óta több lakossági fórumon bíztatást és felhatalmazást kapott az emberektől arra, hogy nagyobb figyelmet fordítson a településkép javítására, az eddigieknél szigorúbban és következetesebben ellenőrizze és tartassa be a település képét meghatározó szabályozásokat! Ennek keretében az elmúlt évtizedekben kialakult szokásjogokat is szeretnénk megszüntetni, illetve a saját ingatlanainkra is nagyobb figyelmet fordítunk! Ehhez a munkához kérjük az Önök segítségét! Ne csak a kerítéseken belül, hanem azokon kívül is legyen szépen gondozott Badacsonytomaj!

 

Közreműködésüket köszönjük! Szép nyarat kívánunk mindenkinek!

Badacsonytomaj Város Önkormányzata

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!