Klímastratégia és szemléletformálás

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának 2018-ban nyílt lehetősége arra, hogy pályázatot nyújtson be a helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformáláscímű pályázaton. A Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett – 100%-os támogatási intenzitású – projekt tartalmazza a település klímastratégiájának kidolgozását, valamint olyan szemléletformálási akciókat és rendezvényeket, amelyek célja a különböző korosztályok megszólítása a téma kapcsán.

 

Badacsonytomaj a projekt keretében elkészítette települési klímastratégiáját, ami feltárja a várost érintő éghajlati változásokat, valamint azok – lakosokra, az infrastruktúrára és a gazdasági szereplőkre gyakorolt – hatásait. A város klímastratégiája tartalmazza a várható változásokhoz alkalmazkodó lehetséges megoldásokat és intézkedéseket.

 

A projekt keretében megvalósuló szemléletformálási akciók részeként meghirdetésre került az alábbi oldalon https://badacsonytomaj.klimaverseny.hu/ egy netes tanulmányi verseny, ahol a gyerekek első lépésben hasznos tudást gyűjthetnek a klímaváltozáshoz kapcsolódó témában, majd ennek ismeretében kitölthetik a versenyhez kapcsolódó kérdőívet. A jó megoldást beküldők között nyeremények kisorsolása történik. Minden érdeklődő gyereket bátorítunk a versenyen való részvételre.