Fenntartható közlekedésfejlesztés Badacsonytomajon

Badacsonytomaj város önkormányzata


TÁJÉKOZTatÓ közlemény

TáMogatást nyert badacsonytomaj város önkormányzatának a TOP-3.1.1-16 azonosító számú konstrukcióra benyújtott pályázata


Támogatást nyert Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” (TOP-3.1.1-16) című pályázati felhívás keretében megvalósuló „Fenntartható közlekedésfejlesztés Badacsonytomajon” című, TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00017 azonosító számú pályázata.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projekt keretében a badacsonytomaji általános iskola előtti területen egy új kialakítású 19 férőhelyes P+R parkolót alakítunk ki. A parkolóban kiépítünk egy elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúrát, „Töltőpontot”, mely egy „B” típusú (normál)töltőberendezést és 2 db elektromos autó részére szolgáló parkolóhelyet foglal magában. A projekt keretében 2 db új, kizárólag elektromos meghajtású, 14 és 23 férőhelyes busz beszerzését is megvalósítjuk, melyekkel bevezetjük az új helyi igényvezérelt személyszállítási szolgáltatást.

Erre a szolgáltatásra nagy szükség van a településen, mivel tömegközlekedési helyi járat jelenleg nem üzemel. A város frekventált utcái zsúfoltak a személygépjármű forgalomtól, a parkolók telítettek, főleg a nyári szezonban. Ezzel az új szolgáltatással csökkentjük a forgalmat a városban. A kiépítendő parkoló mellett lévő buszmegálló lesz az egyik megálló/induló pontja az elektromos buszos helyi járatnak. A lakosság/turisták igénybe vehetik a helyi járat nyújtotta szolgáltatást, például a nyári szezonban amikor a strandra igyekeznek, így csökkenthetjük a strandparkoló telítettségét, az igénybevevők korszerű környezetkímélő módon juthatnak el uticéljukhoz.  A kiépítendő új parkoló helyszíne mellett másik pályázati forrásból egy kerékpáros pihenő és közbringa rendszer állomáshely létesül, így az új parkolónk nem csak a P+R parkoló, hanem a P(arkolj)+B(ringázz) parkoló kritériumainak is megfelelő lesz. A parkoló mindenki számára ingyenesen hozzáférhető lesz.

Marketing, kommunikáció, PR tevékenységek, kiadvány és térképcsalád tervezése, készítése, kerékpáros találkozó szervezése tervezett a szemléletformáló tevékenységek keretében.


A kedvezményezett neve: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

A projekt címe: „Fenntartható közlekedésfejlesztés Badacsonytomajon”

A pályázat azonosító száma: TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00017

A megítélt támogatás összege: 53.784.662,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. július 31.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!