Szociális étkeztetéshez kapcsolódó eszköz- és gépjárműbeszerzés Badacsonytomajon


Badacsonytomaj város önkormányzata

 

TÁJÉKOZTatÓ közlemény

TáMogatást nyert badacsonytomaj város önkormányzatának a TOP-4.2.1-16 azonosító számú konstrukcióra benyújtott pályázata

 

Támogatást nyert Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” (TOP-4.2.1-16) című pályázati felhívás keretében megvalósuló „Szociális étkeztetéshez kapcsolódó eszköz- és gépjárműbeszerzés Badacsonytomajon” című, TOP-4.2.1-16-VE1-2017-00002 azonosító számú pályázata.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Fejlesztésünk fő célja az étkeztetés, mint szociális alapszolgáltatás keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről magas minőségben, rugalmasan gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani. A fejlesztéssel elérni kívánt további céljaink: - Az érintett településeken elérhető közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javítása. - A társadalmi összetartozás erősítése érdekében a helyi szinten elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások biztosítása, kiemelten a szociális alapszolgáltatás területén, megteremtve ezzel a szolgáltatásnyújtás megfelelő eszköz-infrastrukturális feltételeit. - A településeken elérhető szociális alapszolgáltatások eszköz-infrastruktúrájának fejlesztése, mely feltétele annak, hogy elsősorban a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához biztosított legyen a megfelelő infrastrukturális háttér, csökkenthetők legyenek a családi terhek, és az életminőséget javító szolgáltatások (pl. az étkeztetés) hatékonyak legyenek. - A fejlesztés eredményeképpen hozzájárulni a területi különbségek kiegyenlítéséhez, ezen keresztül pedig az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, illetve a társadalmi összetartozás erősítéséhez. - Az egészséges táplálkozás biztosításával hozzájárulni az idős ellátottak egészségben eltöltött éveinek gyarapodásához. - Állandó, magas színvonalú és rugalmas szolgáltatásnyújtás az egyébként szolgáltatáshiányos településen élők számára. - Segíteni az egyébként kapacitáshiányos szociális alapellátórendszerben dolgozók munkáját, célunk, hogy megteremtsük számukra a megfelelő munkakörülményeket és munkakörnyezetet. - Az eszközbeszerzéssel elérhető hatékony munkaszervezés és költséggazdálkodás megteremtése.

A kedvezményezett neve: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

A projekt címe: „Szociális étkeztetéshez kapcsolódó eszköz- és gépjárműbeszerzés Badacsonytomajon”

A pályázat azonosító száma: TOP-4.2.1-16-VE1-2017-00002

A megítélt támogatás összege: 5.333.000,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

Várható fizikai befejezés: 2018. május 31.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!