A kerékpáros közlekedés komfortérzetének javítása Badacsonytomajon

 

 

Badacsonytomaj város önkormányzata

 

TÁJÉKOZTatÓ közlemény

TáMogatást nyert badacsonytomaj város önkormányzatának a TOP-3.1.1-15 azonosító számú konstrukcióra benyújtott pályázata

 

Támogatást nyert Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” (TOP-3.1.1-15) című pályázati felhívás keretében megvalósuló „A kerékpáros közlekedés komfortérzetének javítása Badacsonytomajon” című, TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00016 azonosító számú pályázata.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A tervezett beruházás - elősegítve a térségben élő munkaerő munkahelyekre történő bejutását - közvetett foglalkoztatási kapcsolódással valósul meg, az alábbi részletezettséggel: Az iskola melletti önkormányzati tulajdonú közterületen kerékpárút szakasz kiépítése tervezett, gyalogjárda építéssel a kerékpáros és gyalogos forgalom elválasztása érdekében. A József Attila út mellett elhelyezkedő önkormányzati közterületen kerékpárút kiépítése tervezett annak érdekében, hogy a városszéli lakosság biztonságosan meg tudja közelíteni a város központjában elhelyezkedő munkahelyeket. A kerékpárral és gyalogosan közlekedő lakosság biztonsága érdekében forgalomlassító intézkedések megvalósítása és műtárgyak kihelyezése tervezett a nyomvonalon. Kerékpáros pihenők kiépítése tervezett mindhárom településrészen, illemhellyel, fedett résszel, padokkal, a szomszéd településekről bejáró, kerékpárral ingázó személyek komfortérzetének növelése érdekében. A város fő munkaerőt foglalkoztató intézményei mellett kerékpártárolók kialakítása tervezett. A kerékpárok kulturált és biztonságos elhelyezését lehetővé tevő megoldás ösztönzi a kerékpárral történő munkába járást. A városközpontban egy csomagmegőrző kialakítása is tervezett. Fenti tevékenységek megvalósításával Badacsonytomaj településrész kerékpáros-baráttá válik, elősegítve a kerékpáros közlekedés biztonságos igénybe vételének lehetőségét. Komplex kerékpárkölcsönző/közbringa rendszer kiépítése tervezett (a budapesti BUBI után szabadon: BABI (Badacsony Bike), Badacsonytomaj településrészen 1 egységgel, a hozzá szükséges tárolóval, 30 db kerékpárral, informatikával. Marketing, kommunikáció, PR tevékenységek, kiadvány és térképcsalád tervezése, készítése, kerékpáros találkozó szervezése tervezett a szemléletformáló tevékenységek keretében.

 

A kedvezményezett neve: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

A projekt címe: „A kerékpáros közlekedés komfortérzetének javítása Badacsonytomajon”

A pályázat azonosító száma: TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00016

A megítélt támogatás összege: 97.977.500 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Várható fizikai befejezés: 2019. március 31.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!