9/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelete a járványveszély enyhítéséhez szükséges korlátozásról

9/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelete

a járványveszély enyhítéséhez szükséges korlátozásról

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében kapott hatáskörében eljárva, a kijárási korlátozással összefüggésben hétvégére vonatkozó meghozható önkormányzati intézkedésekről szóló 148/2020.(IV.23.) Kormányrendelet 3.§-ában kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva

a következőket rendeli el:


1.§       Badacsonytomaj város közigazgatási területén található közterületeken (a továbbiakban: közterület) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2.§ 23a pontja szerinti szeszesital fogyasztása tilos!


2.§ (1)  Badacsonytomaj közigazgatási területén

a)       a 71. főútról elágazó helyi közutak korlátozásra kerülnek.

b)      a parkolók (közhasználatra átadott területeken parkolóként kijelölt területek, a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett várakozóhelyek és területek), a strandok, a parkok, sportpályák, játszóterek lezárásra kerülnek, ott tartózkodni tilos.

c)       a közúti járművek közlekedésére szolgáló helyi közúton, közterületen közúti járművel megállni tilos.

(2)   A 2.§ (1) bekezdés c) pontja szerinti korlátozás nem vonatkozik a közfeladatot és közszolgáltatást ellátó szervek üzemeltetésében lévő gépjárművekre, az áruszállító járművekre, az önkormányzattal alkalmazásban állók által használt járművekre, valamint a polgármester által kiadott egyedi engedéllyel rendelkezőkre. Egyedi engedély kizárólag közérdekből adható ki.


3.§ (1)  Közterületen 8 óra és 20 óra között badacsonytomaji állandó lakóhellyel vagy badacsonytomaji tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy tartózkodhat.

(2)   Közterületen csoportosulni tilos!

(3)   A gyógyszertár, a kereskedelmi üzletek, a dohánybolt és az elvitelre történő vendéglátóipari egységek előtti várakozás egyesével, az egyes személyek közötti 2 méter távolság megtartásával lehetséges.


4.§       A nyilvános illemhelyek zárva tartanak!


5.§       A járványveszély enyhítéséhez szükséges korlátozáshoz kapcsolódó intézkedésekhez folyamatos járőrszolgálat kerül elrendelésre.


6.§       Ez a rendelet 2020. április 25. napján 0,00 órakor lép hatályba és 2020. április 26. napján 24,00 órakor hatályát veszti.




Krisztin N. László sk.

polgármester

Wolf Viktória sk.

jegyző


Kihirdetési záradék:

A rendelet kihirdetésre került 2020. április 24. napján.




Wolf Viktória sk.

jegyző


 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!