Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények 2020. évi kitüntetési felhívás
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

2020. évi kitüntetési felhívás

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről megalkotta 4/2016. (II.01.) rendeletét, melynek értelmében az alábbi kitüntetések, elismerések átadására kerülhet sor:

 

„Badacsonytomaj Város Díszpolgára”

1.§(1) Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – a továbbiakban: képviselő-testület) azon célból, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként a jelen és az utókor elé, „Badacsonytomaj Város Díszpolgára” címet alapít.

(2) A „Badacsonytomaj Város Díszpolgára”cím a képviselő-testület által adományozható legmagasabb elismerő cím annak a polgárnak adományozható, aki egész életművével, vagy valamely kiemelkedő munkájával, teljesítményével a településen, illetve országosan, vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, amellyel hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása köztiszteletben áll.

(3)   A képviselő-testület az önkormányzati választási ciklusidőszakon belül egy díszpolgári címet adományoz.

(4)   A „Badacsonytomaj Város Díszpolgára” cím adományozható élő személynek, valamint posztumusz jelleggel.

 

Pro Urbe” Emlékérem

3.§(1) Pro Urbe Emlékérem adományozható azoknak a személyeknek, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, egészségügyi, szociális, kulturális, közművelődési, oktatási-nevelési, közszolgálati, tehetséggondozás, művészeti alkotómunka, Badacsonyi Borvidék szőlészeti és borászati Kultúrája, szőlő- és borkultúra fennmaradása, hagyományainak megőrzése és a szőlészet-borászat továbbfejlesztése területén, sport, sportteljesítmény, turisztikai és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedő hasznos munkát végeztek és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el, a város jó hírnevét az ország határain belül és azon túl öregbítették.

(2) A képviselő-testület évente legfeljebb kettő Pro Urbe emlékérmet adományozhat.

 

Badacsonytomaj Város Elismerő Oklevele

4.§ (1) Badacsonytomaj Város Elismerő Oklevele adományozható azoknak a személyeknek, közösségeknek, gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek a város közösségi élete terén és a gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeznek, a város értékeit növelték. Azt tekintenénk célnak, hogy a kitüntetést olyan személyek és közösségek kapják meg, akik a hétköznapi életben, saját munkájukban, az emberekhez való viszonyukban példamutatóak.

(2)   A Badacsonytomaj Város Elismerő Oklevele a kitüntetett munkásságának általános elismerése mellett az odaítélésének évében kifejtett munkásságát ismeri el.

(3)   A Badacsonytomaj Város Elismerő Oklevele évente legfeljebb tíz személy, illetve közösség részére adományozható.

 

 

 

 

 

 

 

5.§ (1) A "Badacsonytomaj Város Díszpolgára" cím átadására a Városnap alkalmával rendezett városi ünnepnapon, a Pro Urbe Emlékérem átadására az augusztus 20-i állami ünnep alkalmával rendezett városi megemlékezésekkor, a Badacsonytomaj Város Elismerő Oklevele átadására az önkormányzat március 15-i állami ünnep alkalmával rendezett városi megemlékezésekkor kerül sor.

(2)   Az elismerések adományozására a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatalhoz javaslatot írásban, megfelelő indokolással ellátva tehetnek a képviselő-testület tagjai, önkormányzati intézmények vezetői, magánszemélyek, civil szerveződések és közösségek.

(3)   Az elismerések adományozására javaslatot a képviselő-testület ülését megelőző Pénzügyi, Ügyrendi- és Szociális Bizottság ülésének napjáig tehetnek.

 

Kérem, hogy fentiek alapján a kitüntetések, elismerések adományozására vonatkozó javaslatát 2020. február 20-ig szíveskedjen megtenni és a javaslatot írásban indokolni, tekintettel arra, hogy írásbeli indokolás nélküli javaslatot a Képviselő-testület nem tárgyalhat.

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának honlapján, az alábbi elérhetőségen megtekinthető az eddigi kitüntetettek, elismerő oklevélben részesültek névsora: http://badacsonytomaj.hu/hu/polgarmesteri-hivatal/kituentetettek

Segítő közreműködését előre is köszönöm!

 

 

Badacsonytomaj, 2020. 02.04.

 

 

Tisztelettel:

Krisztin N. László

polgármester

 
BaBi BadacsonyBadacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Ma 2020. április 04., szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!