Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK Koronavírus polgármesteri közlemények 2020 03 15
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

Koronavírus polgármesteri közlemények 2020 03 15

There are no translations available.

Polgármesteri tájékoztató

a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről

Krisztin N. László Badacsonytomaj város polgármestere a koronavírussal, annak megelőzésével kapcsolatban a következő intézkedésekről tájékoztatja Önöket:


Azon 65 év feletti badacsonytomajiak részére, akik hozzátartozójuk, ismerősük stb. segítségével a gyógyszerek kiváltását nem tudják megoldani, Badacsonytomaj Város Önkormányzata megszervezi a gyógyszerek kiváltását! Ebben az esetben munkanapokon (8-12 óra között) a következő számot kell hívni: 06(87)571-270.


A Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása és ügyintézése tekintetében szigorú szabályokat vezetünk be, mely részletesen a www.badacsonytomaj.hu honlapon olvasható. Kérjük a lakosságot, hogy mindannyiunk érdekében az új eljárásrendet tartsák be. További intézkedések is várhatók e körben, ha a járványügyi helyzet megkívánja.


A MENÜ Kft. továbbra is ellátja az étkeztetést, azonban hétfőtől az alábbi szigorú óvintézkedések kerülnek bevezetésre:

-          A konyhára éthordót bevinni szigorúan tilos, az ebéd kizárólag a MENÜ Kft. által biztosított dobozokban vehető át és vihető el. Az ebédet a hátsó bejáratnál lehet átvenni munkanapokon 11-13 óra között.

-          A vendégtérben étkezni külső étkezőknek visszavonásig tilos.

-          A külső étkezők az éthordók helyett dobozokban vehetik át az ebédet a továbbiakban visszavonásig, mely nem emeli az étkezés költségét.

-          Az óvodai gyermekétkeztetés tekintetében az intézményvezető felé ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it emailcímre vagy írásban a 8258 Badacsonytomaj, Kert utca 14. címre) jelzett igényre az étkeztetést biztosítjuk, az ebédet kizárólag felnőtt veheti át a dobozokban a továbbiakban visszavonásig, mely nem emeli az étkezés költségét.

-          Bölcsődei és speciális táplálkozási igény szerinti gyermekétkeztetést a MENÜ Kft. nem biztosít.


A koronavírus járvány megelőzése érdekében – figyelemmel a Kormány által 2020. március 11. napján elrendelt veszélyhelyzetre és a 45/2020.(III.14.) Kormányrendelet 2.§-ában kapott felhatalmazás alapján – Badacsonytomaj város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvoda működése tekintetében az alábbi intézkedéseket rendeljük el:

-        Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde (8258 Badacsonytomaj, Kert utca 14.) intézményben 2020. március 16. napjától rendkívüli szünetet rendelek el visszavonásig.

-        2020. március 16. napján a bölcsődében és óvodában fel kell mérni, hogy 2020. március 17. napjától hány gyermek részére kell biztosítani az étkeztetést;

-        azon óvodai, bölcsődei alkalmazottak, akiknek munkavégzése a rendkívüli szünet alatt nem szükséges, fizetett távollétre jogosultak.


Péntek este Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bejelentette, hogy digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd.

Ebből következően az iskolák bezárnak, melyről további, részletes tájékoztatást az intézményektől kaphatnak!

Fontos, hogy az intézmények bezárása „nem előre hozott tavaszi szünet”, ezért a gyermekek és a rájuk felügyelő személyek lehetőség szerint maradjanak otthon.


Utasítottuk az önkormányzati ügyvezetőket, intézményvezetőket, hogy 100 fő alatti rendezvényeket nem tarthatnak, ugyanerre kértük a civil szervezeteket is.


Kérjük Önöket, hogy mindenki tartsa be az előírt higiénés szabályokat (alapos kézmosás, szellőztetés, stb.), kerülje az emberi kontaktusokat, és amennyiben észlelik magukon, vagy az Önökkel egy háztartásban élő személyek bármelyiken a koronavírus ismert tüneteinek bármelyikét, úgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendet kövessék.


Hiteles és naprakész információkat találnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon.


Információs vonalak: 06(80)277-455 vagy 06(80)277-456 vagy This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Ha bárki badacsonytomaji lakosnak segítségre lenne szüksége hívhatja Krisztin N. László polgármestert a 06(20)362-1978 telefonszámon.


Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymás egészségére és életére!


Krisztin N. László

polgármester